Драги Слушатели на подкаста ”Пътеки През Вселената”, и драги Читатели на този сайт и на Блогът на Nahuatl – до къде ли стигат границите на човешкото възприятие? До къде ли се простира самото човешко съзнание?

Връщаме се към изключително интересната тема с Метода за извличане на информация remote viewing, за ви потопя в най-началните известни публични данни относно самото зараждане на Метода.

Това се случва само и единствено по ваше запитване, интереса към точно тази тема е просто огромен, а ние сме единственото пространство, което може да говори от личен опит за това на български език, защото този подкаст е официална част от Българското Remote Viewing Oбщество. Искам да ви напомня, защото си мислите, че разни белетристи от разни издания ни представляват или нещо такова. Нямаме нищо общо с никой, който не носи официалното лого на Българското Remote Viewing Общество. Създадохме го за да се отличаваме, и за да може вие самите да ни разпознавате.

Днес ще се потопим в историята на Метода, в неговите първи разсекретени документи, които разкриват много интересни истории, относно първоначалните експерименти правени с пси способностите на човека от страна на официални държавни институции. Искам да ви кажа отново, че според нас, а и според много Колеги от международните remote viewing среди, самият термин ‚‘‘ВЮИНГ‘‘ , насочва без да иска човек към асоциация с очите, и много хора започват да правят абсолютно грешни интерпретации на това какво е и какво не е remote viewing.

Както ви казах, това е специализирана военна методика за извличане на информация, базирана на специфични протоколи за извличане на данни. Не е нищо повече от това. Тук няма езотерика, няма мистика, няма гурута, няма вярвания и идеологии, няма нищо друго освен научна методика за работа с данни и информация, добита по специфичен и много интересен начин. Нещо, на което можете да се научите и вие, и ако ни следвате ще разберете как. Правилният термин би бил не ‚‘‘дистанционно наблюдение‘‘, а ‚‘‘дистанционно възприятие‘‘, макар че и двата термина имат връзка и реално са комбинация, макар че на български обикновено се използва първият. Метода, ние си го наричаме просто remote viewing, а практикуващите – Вюъри. Използваме оригиналните думи, защото на български няма дума, която да опише правилно нашите Колеги в контекста на това, с което се занимаваме.

Стотици експерименти за дистанционно наблюдение са провеждани в Станфордският изследователски институт (SRI) от 1962 до 1986 г, и по-напред във времето. Целта на някои от тези опити е да се изяснят физическите и психологически свойства, и самите параметри на пси способностите у човека, докато други са проведени, за да предоставят информация на държавните институции като военно разузнаване, и агенции като ЦРУ, директно за текущи събития в отдалечени места.

Чрез тези първоначални експерименти военните осъзнават, че точността и надеждността на Remote Viewing, не се влияят по никакъв начин от разстоянието, размера или електромагнитното екраниране на обектите плод на разследванията, и откриват на всичкото отгоре, че колкото по-вълнуваща или изискваща е задачата, толкова по-вероятно е да успеем. Все неща, които ние също сме доказали, и продължаваме да доказваме с разширяването на Българското Remote Viewing Общество и с правенето на всяко ново обучение. Ефекта WOW както съм ви казвал е просто уникален, и аз лично като инструктор обожавам да го наблюдавам у хората, които тепърва се сблъскват с факта, че Съзнанието им е много повече от това, което са си мислили, че е. И то по безопасен начин, без идеологии, или други подобни вмешателства от тип, задължаващ към нещо си там. При нас няма такива филми.

Преди всичко, ние станахме напълно убедени в реалността на пси способностите на човека. Този материал ще се фокусира върху два изключителни примера: Единият е една много фрапираща, подобна на карта рисунка на комплекс от плувен басейн в Пало Алто, а другата е архитектурно точен чертеж на портален кран, разположен в съветска топ секретна оръжейна лаборатория, и потвърден чрез сателитна фотография по-късно.

Правя тези материали за да може да имате реална, истинска информация от първа ръка, и от хората които сме основната колона на Българското  Ремоут Вюинг Общество. За да не се оставяте на случайни и непознати белетристи и идеолози да ви говорят по тази тема, влагайки пропаганда от различен тип. Remote Viewing не може да съдържа, и НЕ съдържа никаква форма на идеология. Remote Viewing e чиста наука, която обаче отваря врати към собственото ви Съзнание, и собствените ви скрити потенциали, за които дори не предполагате, че съществуват.

Това е история на предисторията на Метода. Уникални данни, никога неразказни до сега на български език, а то няма и от кой, и вярвайте ми, по-добре да ви ги разкажем ние, Българското Remote Viewing Общество, от колкото да станете жертва на белетристи, нямащи си идея какво говорят. В публичното пространство, в социалните мрежи, ако не видите нашето лого към съответната информация – това не е Българското Remote Viewing Общество. Пазете се от пропагандата.

Историята на предисторията

През юли 1995 г. ЦРУ разсекрети и одобри за публикуване документи, разкриващи спонсорството през 70-те години на програма в Станфордския изследователски институт в Менло Парк, Калифорния, за да се определи дали такива явления като дистанционно наблюдение “може да имат някаква полза за събиране на разузнавателна информация”. Говорим за само 3-4 години преди излизането на бял свят на самият проект СТАРГЕЙТ, като тогава се оказва, че Remote Viewing протоколите са били част именно от тази топ секретна програма. Искам да ви запозная с историята на предисторията, годините преди разсекретяването на самият проект СТАРГЕЙТ.

Така започна разкриването пред обществеността на десетилетия участие на разузнавателната общност в разследването на така наречените парапсихологични, или пси феномени. Представена тук от основателя и първия директор на програмата (1972 – 1985) е ранната история на програмата, включително обсъждане на някои от първите, сега де-класифицирани резултати, които предизвикаха ранен интерес oще тогава.На 17 април 1995 г. президентът Клинтън издава изпълнителна заповед №. 1995-4-17, озаглавена ‚‘‘Класифицирана информация за националната сигурност‘‘. Въпреки че в един смисъл заповедта просто потвърждава голяма част от дългогодишната политика, в друг смисъл тя дава ясна промяна към повече откритост по тези теми. Години след това ще стане ясно, че именно Remote Viewing екипи стоят зад успехите на повечето секретни мисии зад граница, като Ирак, Иран, Афганистан и т.н., и че информацията добита от тях е била критично важна за националната сигурност тогава.

В началния параграф на заповедта например четем:

”През последните години обаче се случиха неща, които промениха, макар че не успяха да елиминират, заплахите за националната сигурност, с които се сблъскваме. Тези промени предоставят по-голяма възможност да подчертаем нашия ангажимент за отворено управление.” – думи написани от президента Бил Клинтън.

В раздела за стандартите за класифициране на заповедта, този ангажимент е операционализиран чрез фрази като “Ако има значително съмнение относно необходимостта от класифициране на информация, тя не трябва да бъде класифицирана.” Това са началните етапи на всяко излизане от графите ‚‘‘строго секретно‘‘ и нивата над него.

По-късно в документа, по отношение на информация, която изисква постоянна защита, дори се появява забележителната фраза,

В някои изключителни случаи обаче необходимостта от защита на такава информация може да бъде надделяна от обществения интерес от самото и разкриване, и в тези случаи информацията трябва да бъде де-класифицирана.”

Основен резултат от това пре-формулиране на отношението към класификацията е, че има огромен натиск върху лицата, натоварени с поддържането на сигурността, да работят усилено, за да отговарят на разумни искания за разкриване на тези държавни тайни. В щатите това си има и законен срок, има си и специален федерален закон, по чиято сила самите граждани имат правото да искат разсекретяване на определени данни и информации, дори такива, касаещи директно националната сигурност след определен период от време.

Един от резултатите е, че исканията по този федерален закон, по-познат като FOIA (Закон за свобода на информацията), които са отлагани от месеци до години и дори десетилетия, внезапно властите предприемат действия. Един резултат от тази промяна в политиката е неотдавнашното признание на правителството за участието му от повече от пет десетилетия във финансирането на строго класифицирани програми за специален достъп, свързани с Remote Viewing (тук и началното избистряне на проекта СТАРГЕЙТ, до тогава никой в публичното пространство не знае нищо за секретна програма), и свързаните с тях пси феномени, първо в Станфордския изследователски институт (SRI), а след това в Science Applications International Corporation (SAIC), и двете се намират в Менло Парк, Калифорния, допълнени от различни вътрешни правителствени програми за разследване на вражеските сили.

Въпреки че почти цялата документация все още остава класифицирана, през юли 1995 г. 270 страници доклади на Стандфордският Институт бяха разсекретени и публикувани от ЦРУ и правителството на САЩ.

По този начин, въпреки че през годините се твърдеше за изтичане на данни от програми за „пси шпионаж“ с такива екзотични имена като Grill Flame, Center Lane, Sunstreak и други, публикуването на докладите на Стандфордският Институт от ЦРУ представлява първото документирано публично признание за значително участие на разузнавателната общност в разработването на такива методики, свързани с използването на естествените пси способности на човека. Рано или късно това ЩЕ стане и част от официалната наука под една или друга форма, квантовата физика вече се е заела по темата. Като следствие от горното, въпреки че не се знае точно кога е основана първата такава програма, започва да се произнеса в едно изречение свързаните акроними с абревиатурите на Военно разузнаване, ЦРУ, Стандфорд, и Remote Viewing.

В такива доклади се обсъжда генезиса на програмите, докладвани за някои от ранните, вече разсекретени резултати, които предизвикват тогава огромен интерес, и очертават общата посока, която следващите научни открития поемат след това, докато се разширяваат в многогодишна, многосайтова, много- усилия за стотици милиони долари, за да се определи дали такива явления като Remote Viewing “могат да имат някаква полза за събиране на разузнавателна информация. В последствие се оказва, не само че могат, но и стават критично важна част от разузнаването. Така е и до днес. Ние знаем, че продължава да има такива засекретени програми, а с течението аз лично на толкоз години практика и воденето на курсове, в нашите среди си говорим на 4 очи за тези програми и какво реално се прави там. Хора не-запознати с Remote Viewing просто не биха имали нужните данни за да си формулират правилни изводи, но става въпрос за самото човешко Съзнание, и това какво всеки обикновен човек може да прави само и единствено с ума си.

Експериментите

В началото на 1972 г. са правени дори лазерни изследвания в Станфордския изследователски институт в Менло Парк, Калифорния.

По това време са финансирани с милиони долари програми за изследвания в квантовата биология, свързани конкретно с Remote Viewing, който по онова време още не е стандартизиран на цяло, и протоколите плод на тези изследвания, все още не са видели бял свят. Ден днешен ние просто работим с готов продукт, а тук аз ви разказвам историята на пред историята 😊 Надявам се, че ви е интересно, защото това са уникални данни, никога не разказани до сега на български език.

В тези изследвания се повдига въпроса дали физическата теория, както я познаваме, самата физика като наука, е в състояние да опише тези специфични жизнени процеси и се предлагат някои измервания, включващи растения и други така наречени низши организми, с използването на не-толкоз напредналата тогава лазерна технология.  Това предложение беше широко разпространено в разузнавателните среди, и копие от него беше изпратено до топ специалиста Клив Бакстър в Ню Йорк, който участва в измерването на електрическата активност на растения със стандартно полиграфско оборудване.

Художникът от Ню Йорк тогава, Инго Суон случайно се запознава с първоначалните публични информации по тези казуси (който да, до тогава е познат само като мистик, художник и екстрасенс, най-мощният за онова време екстрасенс в САЩ) и изпраща писмо до лабораторията на Бакстър, като предлага, че ако се интересуват от изследване на границата между физиката на живото и неживото, трябва да обмислят експерименти от парапсихологичен тип. След което Суон бива присъединен и към военните програми, данни как точно се е случило това реално няма, но всички знаем едно: не съществуват бивши проститутки, бивши полицаи, и бивши агенти на разузнаването. Така, че сами можем да си направим изводите.

След това Суон описва някои очевидно успешни експерименти по психокинеза, в които е участвал в лабораторията на проф. Гертруд Шмайдлер в Сити Колидж в Ню Йорк. В резултат на тази кореспонденция той получава покана да посети Стандфордският Институт за една седмица през юни 1972 г., за да демонстрира такива ефекти, честно казано, може би, колкото от лично научно любопитство на хората занимаващи се с това в Института, толкова и от всичко друго, за което и сами може да се досетите.  Преди посещението на Суон се подготвя добре екраниран магнитометър, използван в експеримент за откриване на кварки във Физическия факултет на Станфордския университет.

По време на посещението в тази лаборатория, изненадващо и за самият Суон, той изглежда успява да смути работата на магнитометъра, разположен в трезор под пода на сградата и защитен от мю-метална екранировка, алуминиев контейнер, медна екранировка и свръхпроводящ екран, тоест фарадеев кафез освен всичко останало. Как се случва това, всичко живо изпада в смут, защото Инго няма друг инструмент, освен собственото си съзнание. Сякаш за да добави обида към вече съществуващо нараняване, така да се изразя с един израз от испанският език, който не знам дори как звучи на български, но ми идва на ум веднага, след това той продължава да ги тряска като без да се намира на мястото дава изключително точен “дистанционен изглед” на вътрешността на апарата, изобразявайки чрез рисуване неговата доста сложна конструкция.

Представителите на разузнавателната общност остават в пълна изненада.

След няколко седмици двама посетители се появяват в Стандфорд с доклад в ръка. Акредитивите им показват, че са от ЦРУ.

Те знаели за предишния опит на директора на Института като офицер от военноморското разузнаване и след това цивилен служител в Агенцията за национална сигурност (NSA) няколко години по-рано и смятат, че могат да обсъдят опасенията си абсолютно открито.

Harold Puthoff

Сега идва време да ви кажа и кой е този човек, името му е Хролд Пътхоф.

Роден в Чикаго, Илинойс. Получава бакалавърска и магистърска степен по електроинженерство от Университета на Флорида. През 1967 г. получава докторска степен по напреднала инженерна електротехника от Станфордския университет с дисертация „Стимулираният ефект на Раман и приложението му като регулируем лазер“. След това Пътхоф работи върху регулируеми лазери и устройства с електронен лъч и е съавтор на научният труд, и на книгата ‚‘‘Фундаменти на Квантовата Електроника‘‘. Пътхоф също публикува статии за поляризуемият вакуум (PV) и стохастичната електродинамика. Човекът е много сериозен учен.

През 70-те и 80-те години на миналия век Пътхоф ръководи програма в Станфордския изследователски институт (SRI) за изследване на паранормални способности, като си сътрудничи с Ръсел Тарг в изследване на предполагаемите психически способности на Ури Гелър, Инго Суон, Пат Прайс, Джоузеф Макмонигъл и други, като част от това, което ще излезе разсекретено десетилетия след това под името проект STARGATE, и ще бъде осветено участието на американското правителство, на ЦРУ и на военното разузнаване на няколко държави в този топ секретен проект, целящ да развие програми за пси шпионаж по време на студената война. Благодарение на тези експерименти, американските военни и ЦРУ, внедряват такива хора в мисии, чиито резултати биха били невъзможни без участието на Remote Viewing Тиймовете.

В края на 1980-те и 1990-те години Пътхоф е съавтор на научни разработки, използвайки модела на стохастичната електродинамика, който води до модел на инерцията като електромагнитна сила на съпротивление върху ускоряващи се частици, произведени от взаимодействие с полето на нулевата точка. Zero Point Energy, или енергия от нулевата точка. Интересна ви е темата, с това как работят НЛО? Препоръчвам ви да задълбочите в експерименталната физика, ще намерите много отговори драги мои Слушатели и Читатели.

Тази концепция се основава на предложението на Андрей Сахаров от 1968 г., че гравитационната константа е следствие от флуктуации на нулевата точка във вакуума. Стив Карлип оспорва една от статиите на Путхоф от 1989 г., че съдържа сериозна изчислителна грешка, която прави ефекта незначителен.  Puthoff отговори, че различна стойност на параметъра в модела ще възстанови полезността му. Документът от 1994 г. беше предмет на новинарска статия в престижното списание Science. Та долу горе за такъв човек говорим тук….

Негови са думите, когато онези агенти на ЦРУ влизат в офиса му в Стандфордският Изследователски Институт:

´´ Те ми казаха, че има нарастваща загриженост в разузнавателната общност относно нивото на усилия в съветската парапсихология, финансирана от КГБ; според западните научни стандарти тази област се смяташе за глупост от повечето работещи учени. ´´

´´ В резултат на това те бяха нащрек за изследователска лаборатория извън академичните среди, която да може да се справи с тихо, нископрофилно класифицирано разследване, и Стандфордският Институт изглежда отговаряше на изискванията. Те ме попитаха дали мога да им осигуря възможност да извършат някои прости експерименти със Суон и ако тестовете се окажат задоволителни, бих ли обмислил пилотна програма в тази насока? Съгласих се да обмисля това и уредих исканите тестове. ´´

Тестовете са прости, посетителите просто скриват предмети в кутия и молят Суон да се опита да опише съдържанието. Резултатите, генерирани в тези експерименти, може би са уловени най-красноречиво от следния пример.

В един тест Суон казва,

´´ Виждам нещо малко, кафяво и неправилно, нещо като листо или нещо, което прилича на него, с изключение на това, че изглежда много живо, сякаш дори се движи! ´´

Целта, избрана от един от посетителите, се оказва малък жив молец, който наистина прилича на листо.

Въпреки че не всички отговори са били толкова точни, все пак интегрираните резултати са достатъчно впечатляващи, че в кратки срокове осем месечна програма за измерване на биополето на стойност 49 909 долара беше договорена като пилотно проучване за няколко десетки милиона.

Резултати от експериментите с Remote Viewing.

По време на осем месечното пилотно проучване за дистанционно наблюдение усилията постепенно се развиват от дистанционното наблюдение на символи и обекти в пликове и кутии до дистанционното наблюдение на местни целеви обекти в района на залива на Сан Франциско, обозначени от изходящи експериментатори, изпратени на мястото при строги протоколи, разработени за предотвратяване на изкуствени резултати. Всичко това във военна среда. Тук започва изясняването на военната намеса в разработването на днешните RV протоколи, които ние преподаваме и използваме.

По-късно оценяването на резултатите се обработва по подобен начин с така наречените ‚‘‘двойно-слепи протоколи‘‘, предназначени да осуетят изкуственото съвпадение. По същата методика, и работа на сляпо днес работим и ние, това е основният начин, макар че има и други режими за правене на RV сесии.

За да обобщим, през годините непрекъснатата военна градивна критика към протоколите, усъвършенстването на методите и успешното възпроизвеждане на този тип дистанционно наблюдение в независими лаборатории, както и във военните бази, дава в крайна сметка значителни научни доказателства за реалността на феномена. Добавяне към силните устои на тези резултати беше откритието, че все повече хора могат да демонстрират висококачествено дистанционно възприятие и наблюдение, често за собствена изненада, като го виждам аз лично като инструктор по обученията, които правим. Първо, по време на събирането на данни за официална поредица от дистанционно възприятие и наблюдение, насочено към вътрешни лабораторни апарати и места на открито (серия, която в крайна сметка е публикувана изцяло в разсекретните документи от проекта СТАРГЕЙТ, намиращи се и до днес на сайта на ЦРУ), наблюдаващите по договора с ЦРУ при експериментите, които винаги са внимателни за възможни хитрости, участват обучавайки се те самите като Вюъри, за да могат да разбират какво представляват първоначалните Remote Viewing протоколи.

И хоп! Тук се ражда първият обичен ЦРУ Remote Viewing Тийм, поне по официални данни е така, макар че ние знаем и други факти, които не са известни на масовата публика, и са споменавани на места в старите тайни форми на международната Remote Viewing Общност.

В тази роля трима отделни Вюъри, обозначени като V1 V2  и V3 в разсекретеният доклад, допринесят за седем от 55-те сесии, няколко с поразително качество, което изумява цялата централна разузнавателна агенция.

И пак хоп! Така се ражда работата в екип, която практикуваме и до днес 😊 Тук те си дават сметка, че силата на Remote Viewing Протоколите е в съпоставката на данните в отделните сесии на Колегите, когато работят в Екип. Представете си 15 души, които нищо, ама абсолютно нищо не знаят за целта, по която работят, и когато 12 от тези 15 души извлекат фрапиращо сходни данни ……. Започва да става ясно с какво си имате работа. А когато, на наш жаргон казано, Project Мениджъра на въпросният RV проект, обикновено някой като мен, им извади наличната информация, изведнъж тези хора, след като премине WOW eфекта в началото, започват да си дават сметка с каква мощ разполагат в съзнанията си…….На личностно ниво това е съвършено трансформиращо като ефект.

Изведнъж си давате сметка за неща, които сте си мислили, че са някакви ваши си лични филми там в главите ви, обаче на всичкото отгоре ви се обясняват и като процеси в съзнанието! Как работят, защо работят така, като освен това получавате и достъп до постоянни тренировки. Така действаме ние до ден днешен. Позоваването на документа на комисията по разсекретяване на проекта СТАРГЕЙТ и частта касаеща метода Remote Viewing,  за сравнение на описания и чертежи със снимки на свързани цели (тоест това, по което се е работило, целите, или таргетите на наш жаргон), генерирани от наблюдателите по договора  с ЦРУ при техните собствени RV сесии, не оставя никакво съмнение защо наблюдателите по договора са стигнали до заключението, че има нещо голямо като потенциал в използването на Remote Viewing. Тук говорим драги приятели за самото начало на 70-тте години. Почти 30 години преди разсекретяването на СТАРГЕЙТ проекта.

Както е обобщено в Изпълнителното резюме на вече публикувания окончателен доклад от втората година на програмата, документите се намират на сайта на ЦРУ;

”Развитието на тази способност в Станфордският Институт се е развило до точката, в която посещаващият персонал на ЦРУ без предишен контакт с подобни концепции се е представил добре при контролирани лабораторни условия (тоест генерирани са данни за цели с достатъчно високо качество, за да позволят сляпо съвпадение на описанията с целите от независими източници).”

Казано на прост език, ЦРУ обучените сядат, започват да правят Remote Viewing сесии и достигат до директно оперативно използваема по време на реални мисии информация.

Говорил съм ви и за някои от фрапиращите реални мисии, като спасяването на американските заложници в посолството на САЩ в Техеран. Информацията довела до тяхното освобождаване е 100% дело на този същият Remote Viewing Тийм, за който сега ви говоря. Тези първи агенти на ЦРУ и военното разузнаване, обучени да работят с RV протоколите дават началото и на съвременният начин на работа с тях.

Част от тези екипи са били и хора като Майор Пол Смит, с който сме лични приятели, и който е част от групата за тренировки на Българското Remote Viewing Общество. Разпитвал съм го на дълго и на широко, и той също потвърждава тази информация. От още една гледна точка, самият Рик Хилярд, главният Инструктор на Австралийското RV Общество, с който също сме лични приятели, потвърждава информациите от гледна точка на австралийските сили за сигурност. Тази година ни предстои важно такова събитие в Париж, на което мислим да им скрием шапките и да видят какво значи думата Българин, но това е друга тема.

Тези експериментални сесии, за които ви говоря, и които буквално са взели акъла на цялото ЦРУ по онова време не са нищо в сравнение с другото, което произлиза след това а именно така нареченият

Координиран REMOTE VIEWING

За да се определи дали е необходимо да има “маяк” на мястото на целта, тоест да се провери дали аджеба на базата на сходство на данните не може да се преодолее Земята и земното, Суон предложи да се проведе експеримент за дистанционно наблюдение на планетата Юпитер преди предстоящото прелитане на НАСА Pioneer 10. Резултатите са смразяващи. Не за друго, а защото тук вече са правени сравнения на база екипна работа, тоест не 1, а 18 души, които не знаят по каква цел работят – едновременно. И не говорим за кварталните езотерици не, говорим за агенти на ЦРУ, за супер надарени екстрасенси като самият Суон, и висши военни.

Темата Remote Viewing и Юпитер, обещавам да я развия за вас, базирайки се на данните от тези сесии, които са публикувани на няколко места, до които инструкторите по RV, но не само ние, имаме достъп. Като инструктор, и като човек, който постоянно се занимава с Remote Viewing, имате гаранция, че предложената гледна точка ще бъде гледната точка на човек, който знае какво интерпретира, и как да го интерпретира. Ще ви опиша Юпитер от гледна точка на информацията добита чрез Remote Viewing, tочно в този момент от историята, за който ви говоря в момента, преди стандартизирането на протоколите в съвременната им днешна форма.

В този случай, за негово (и за изненада на останалите), Суон открива пръстен около Юпитер и се чудеше дали не е видял Сатурн по погрешка. В този експеримент участват и астрономи от 2 университета, които започват да си мислят, че това е някакъв майтап, докато години след това науката не разкри, че такъв пръстен наистина съществува и около Юпитер!

Разширявайки още повече протоколите, Swann предлага серия от експерименти, в които целта е определена не чрез изпращане на „маяк“ към целевото място, а по-скоро чрез използване на географски координати, ширина и дължина в градуси, минути и секунди. Методика, която в последствие е видоизменена до днешната специална координатна система, която се използва за таргетиране на целите, за която вече съм ви говорил в предишни епизоди.

Излишно е да казвам, че това предложение изглежда дори по-скандално от „обикновеното“ дистанционно възприятие и наблюдение. Трудностите при приемането на сериозно това предложение, проектирането на протоколи за елиминиране на възможността за комбинация от запаметяване на глобуса и фотографската памет на Вюъра и т.н., са обсъдени доста подробно в предишните епизоди по темата. Достатъчно е да се каже, че изследването на този подход, който тогава те наричат  Scanate (или сканиране по координати), в крайна сметка им предоставя достатъчно доказателства, за да го отнесат до наблюдателите по договора с правителството, и да предложат тест под техен контрол. Описание на този тест и резултатите от него, извършени в средата на 1973 г. по време на първоначалното пилотно проучване, са най-добре представени чрез директно цитиране от Изпълнителното резюме на окончателния доклад на програмата за проследяване от втората година.

Дистанционните Наблюдатели са Инго Суон и Пат Прайс, а пълните преписи са достъпни в публикуваните документи както вече ви казах.

”За да се подложат феномените на дистанционно наблюдение на строг тест от разстояние под външен контрол, искане за географски координати на място, неизвестно на субекта и експериментаторите, беше препратено към групата OSI на правителството на САЩ, отговорна за анализа на заплахите в тази област.”

В отговор персоналът на Станфордският Институт получава набор от географски координати (широчина и дължина в градуси, минути и секунди) на съоръжение, наричано по-нататък обектът ‘‘Западна Вирджиния‘‘.

След това експериментаторите провеждат сесии на двойно-сляпа основа, тоест сляп без информация както за наблюдаващите, така и за самите Вюъри. Те не знаят какво ще наблюдават. Експериментът има за цел определянето на полезността на дистанционното гледане при условия, близки до оперативен сценарий. Сещайте се, че това е подгответо за навлизането на цивилни екипи във военните структури, и то в реални мисии. Един от Вюърите начертава подробна карта на сградата и оформлението на терена, другият предостави информация за интериора, включително кодови думи, данни, впоследствие проверени и от самите правителствени наблюдаващи. Резултатите за тях тогава са потресаващи. До ден днешен е потресаващо за външни лица, как примерно ние по същият начин успяхме да опишем до малки детайли терените, мястото, евентуалното случване и последиците от него при изчезването на една жена в близост до река Дунав около Русе само преди 2 седмици. За нас не е потресаващо, защото знаем какво правим, но за човек не-виждал такива неща определено е. Та за същият ефект говорим. В тази история ви разказвам за официалното начало на Remote Viewing в извънвоенните среди, с внедряване на цивилни Вюъри и продължаването на изначалните експерименти с това, как работи човешкото съзнание в такива условия.

Тъй като детайлите относно мисията на експеримента като цяло и оценката на теста за дистанционно възприятие и наблюдение в частност остават строго секретни и до днес, всичко, което може да се каже, е, че интересът засилва главоломо след това упражнение, защото тези хора наистина не знаят по какво работят, а дават такава точна информация, че наблюдаващите просто не могат да повярват в началото какво се случва.

Потвърждавам ви го и аз, защото го наблюдавам веднъж седмично в групата за тренировки, всяка седмица от както съм в България и на всяко обучение. Лично съм обучил няколко стотин души, а наблюдаването на този ефект у тотално начинаещите по време на самите курсове е просто уникално нещо!

Да се върнем на темата:

Тъй като Прайс намира горното упражнение за толкова интересно, като лично предизвикателство той продължава да сканира другата страна на земното кълбо за еквивалент на Комунистическия блок и намера такъв, разположен в Урал, чието подробно описание също е включено в разсекретените документи. Както при обекта в Западна Вирджиния, докладът за обекта в Урал също е потвърден от персонала на ЦРУ като по същество напълно и абсолютно точен. Оказва се, че Вюър намиращ се в офис в Станфорд, успява да види руска тайна база, със строго секретни тогава съоръжения. По същият начин са разкрити примерно и съветски проекти като тайните им подземни бази за ядрени подводници. Отново заслуга на Remote Viewing Екипите. И това също е официална информация.

Това, което прави сесиите  със Западна Вирджиния и Урал толкова забележителни е, че това не са най-добрите примери, избрани от по-дълъг списък; това са буквално първите два експериметна, самото начало без подготовка, без сегашните протоколи, които са в пъти по-рафинирани, извършени в симулиран сценарий от оперативен тип.

Оперативно дистанционно наблюдение на таен обект в Семипалатинск, СССР

По средата на втората година от програмата (юли 1974 г.) ЦРУ решава да предизвика Remote Viewing Екипа да предостави данни за съветски обект с особено оперативно значение. Пат Прайс го играе в соло сесия. Описание от дистанционното наблюдение, взето от декласифицираният окончателен доклад, гласи, че това ниво на детайлност, която влиза в тази RV сесия е просто потресаващо. До ден днешен показваме тази картинка на всички начинаещи, намира се буквално на първият слайд от курса. За да се определи полезността на дистанционното възприятие и наблюдение при оперативни условия, се провежда експеримент за дистанционно наблюдение на дълги, и особено дълги разстояния върху определена от наблюдаващите тогава цел, представляваща настоящ интерес, неидентифициран изследователски център в Семипалатинск, СССР.

Този експеримент, проведен в три фази, е под директен пряк контрол на правителствените агенти. За да започне експеримента, те предоставят точни координати на картата в градуси, минути и секунди. Единствената предоставена допълнителна информация е определянето на целта като тестово съоръжение за научноизследователска и развойна дейност. След това те дават тези координатите на картата на Вюъра, и посочват обозначението на целта като тестово съоръжение за научноизследователска и развойна дейност.

И сега ще ме разберат всички Колеги  – тук виждаме раждането на половината от специфичният, така наречен frontload режим на работа, с частична информация по целта. Експеримента е направен от само един Вюър! Ами ако бяха 10? 😊

Вижте добре картинката, базата изглежда точно, ама до детайли точно по този начин.

Едната картинка показва графичните усилия на Вюъра за изграждане на оформление, другата показва особеното внимание към многоетажен портален кран, който той наблюдава на мястото.

Последващи програми

Казаното до тук ни отвежда до края на 1975 г. В резултат на материала, генериран както от Вюъри на SRI, така и от ЦРУ, интересът към програмата в правителствените кръгове, особено в рамките на разузнавателната общност, се засилва главоломно и довежда до непрекъснато увеличаване на финансирането за доразработването на Метода. Това от своя страна довежда до непрекъснато нарастващ брой запитвания от военна и правителствена среда, договори и задачи, и следователно разширяване на програмата под ръководството на една агенция DIA, NSA и ЦРУ. Тази тайна програма се разширява много, като към нея са привлечени учени, военни и цивилни от различни сектори, което води до мащабното развитие на Метода Remote Viewing. С разширяването на програмата само в много малко случаи e можело да се разкрива коя агенция е правила запитвания, и какво са били програмните задачи.

Примерите включват финансирано от НАСА проучване, договорено в началото на програмата от Ръс Тарг, за да се определи дали вътрешното състояние на електронен генератор на произволни числа може да бъде открито от R да Вюърите], и проучване.

Следват и специални програми насочени към Командването на военноморските сили в тотално бойно оперативна среда. Пример за това е постоянното участие на RV Екипи в операция Пустинна Буря. Знае се, че Колеги от САЩ стоят зад разкриването на местонахожденията на Осама Бин Ладен, и Ал Багдади, лидера на терористичната организация ислямска държава вече в сегашното време.

Повечето мисии на първите Тиймове обаче, какво точно са правили и какво са наблюдавали са държавна тайна и до днес. Ние знаем, и за това ви го казвам така убедително, че 90% от днешната налична информация за извънземното присъствие на Земята, за тайните подземни бази, тайните космически програми и т.н., са информации извадени на бял свят именно от цивилните RV Тиймове като нашият. С времето те са намерили начини тази информация да започне да циркулира в общественото пространство, но именно Вюъри стоят зад нея.

Хората в конспиративните среди не си дават сметка, че има такива като нас, които могат да видят какво се случва зад кадър, само с минимална предварителна информация, и можем да разберем много лесно как е добивана тази интересна в езотеричните среди информация.

Често ни се сърдят, че критикуваме разни религиозни и идеологически гурута и псевдо водачи, но практиката на Remote Viewing води до много интересни лични ефекти у човека, а най*важният от тях е свободата на Съзнанието и неговата експанзия.

На нас не трябва да ни се обяснява, че ‚‘‘еди си кое божество било там долу скрито‘‘, не за друго, а защото сами можем да проверим какво точно има там долу скрито, след което то да се потвърди на базата на научни доказателства.

Ремоут Вюинг е научна методика, военно оперативен метод, създаден обаче на базата на естествени човешки способности, които ние освен това имаме капацитета да ви обясним как работят, и защо работят.

В България както виждате има такива хора, ние не сме тайни, сред вас сме.

Remote Viewing е нещо наистина уникално.

Надявам се, че ви беше интересно. Направих достъпни за вас едни данни, които ако си дадете сметка, са критично важни дори за самото развитие на човешкото глобално съзнание, защото дават информация, която потвърждава факта, че човешкото същество не е някаква си там цифра или номерче, а е едно изключително мощно Създание, способно да сътворява собствената си реалност.

Хубавото тук е, че никой няма да ви занимава с глупости от сорта на някакви специфични вярвания, или идеологии. Remote Viewing няма поляризация, или идеология. Това е чисто и просто военен метод за извличане на информация, базиран на неописуемият по размери потенциал на човешкото Съзнание.

Благодаря ви, че бяхте в още един епизод от Пътеки През Вселената.

Поздрави на всички.

 

Enter the text or HTML code here

Копирането е забранено! Нашият защитен софтуер засича вашето IP, и може да носите съдебна отговорност за нарушаване на авторското право по ЗИС и ЗАПСП