Какво е Remote Viewing?

Терминът „Remote Viewing“ е измислен от художника и екстрасенс Инго Суон (САЩ) в началото на 70-те години. Участвал е в научни изследвания на екстрасензорното възприятие (ESP) в Американското общество за психически изследвания (ASPR), Сити Колидж в Ню Йорк и Станфордския изследователски институт (SRI). Впоследствие той е приет от военното разузнаване на САЩ за тайна програма за пси шпионаж, която продължава да е активна официално до 1995 г. и включва различни правителствени агенции на САЩ, включително ЦРУ и DIA.

След като е разсекретена и публично разкрита в краят на 1995 г., и поетапно включително до средата на 1998г., програмата става известна като „Проект СТАРГЕЙТ“, отнасяща се до едно от нейните кодови имена.

По дефиниция от наръчника по RV съставен и използван от Мин. на Отбраната на САЩ

Remote Viewing е заучено умение позволяващо да бъдат наблюдавани хора, обекти, места, събития отдалечени в пространство-времето от наблюдаващият.

По дефиниция на Межународнатa Remote Viewing Асоциация IRVA

Remote Viewing е нова перцептивна (свързана с възприятието) дисциплина за получаване на информация, недостъпна за обикновените физически сетива. Метод, използван широко от така наречените в миналото „пси шпиони“ по време на Студената война за секретни военни проекти с цел добиване на информация за врага. Методът има дълга история както като инструмент за събиране на разузнавателна информация, така и като обект на изследвания и приложения в цивилния свят. (IRVA.org)

Според американският екстрасенс, художник, музикант, и научен сътрудник Ingo Swann

”Терминът Remote Viewing е измислен, за да идентифицира конкретен вид експеримент – не конкретен вид пси-способност. За да опростим всичко това, можем да прибегнем до лесна за разбиране формула. Remote Viewing се състои от пет абсолютно необходими съставки: (1) субект, [с] (2) активни ESP (екстрасензорни) способности, [насочени към] (3) далечна цел [включително екранирана или отдалечена във времето] (4) записани отговори на субекта и ( 5) потвърждаваща положителна обратна връзка, всички от които са равни на (6) модела за дистанционно наблюдение. Remote Viewing не е нито нова пси способност, нито удобен заместващ термин за ясновидство или ESP”

 

(Инго Суон, в списание Fate, септември 1993 г.)

По дефиниция на Петко Атанасов, Инструктор от Българското Remote Viewing Общество

”На базата на практика и разбиране с течение на времето, Remote Viewing е един не толкова ясно изразяващ реалността на тези ментални процеси термин. Това, което се случва по време на RV сесии е по-скоро ”възприятие”. В RV работим с термина ”Матрицата”, който обозначава човешкото колективно съзнание, и особено неговата подсъзнателна част. Подсъзнанието си има език, който води до реакции на тялото, включително и такива от viceversa тип. Тоест нашето тяло освен всичко останало, е и вид квантова антена в буквалният смисъл на думите, защото като екстензия на Съзанието, тялото също е способно да добива информация. Ето защо думата ”viewing”, отнасяща слушащият директно към това да я асоцира с ”очите” е терминологично погледнато не толкова коректна ако търсим буквален смисъл. Ахетипните асоциации са част от езика на Матрицата. Най-правилно би било да се каже на български ”Дистанционно Възприятие”, защото цялостният експирънс е много повече от това ”да се наблюдава нещо”. Процесът на извличане на информация включва цялостно и тялото като екстензия на самото Съзанние на Вюъра, а физическите очи не играят никаква роля, освен да гледат в листа хартия, докато Вюъра записва пресъсздава информация в писмен или в графичен вид.”

 

В това си обяснение той допълва:

 

”Българското Remote Viewing Общество обаче, и всички наши Членове и Практикуващи Вюъри са възприели за използване английският темин, от уважение към Метода и неговите Създатели, или просто съкращението RV. Всички ние се наричаме ”Вюъри”.

 

”По наша собствена, българска дефиниция, ние поддържаме теорията за абсолютна свобода на Съзнанието, и факта, че в крайна сметка това е едно заучено умение, макар и базирано на естествени заложби на човека, като шофирането, базирано на естествената координация на тялото и двженията. По тази причина БРВО не използва догматични термини.”

Enter the text or HTML code here

Копирането е забранено! Нашият защитен софтуер засича вашето IP, и може да носите съдебна отговорност за нарушаване на авторското право по ЗИС и ЗАПСП